|
Forum cybernetyczne
http://autonom.edu.pl
|
Serwis imprezowy, którego... brak (?) |
Autor |
Wiadomość |
W.D.
Dynamizm charakteru: statyzm (odcień egzodynamiczny)
|
Wysłany: Czw Paź 03, 2024 9:54 am Serwis imprezowy, którego... brak (?)
|
|
|
https://www.facebook.com/theeventsbook
Gdyby zapowiedzi wydarzeń na fb można było wyświetlać w porządku chronologiczny (wg godziny i daty rozpoczęcia), gdyby można było wybrać dowolne miejsce i wyświetlić (chronologicznie) wydarzenia, które mają się w nim odbyć. WSZYSTKIE bez wyjątku, a nie tylko te, które fb raczy nam wyświetlić. Gdyby wyświetlane były one w formie przejrzystej listy. Gdyby można było, co kiedyś było możliwe, sprawdzić, kto weźmie udział w wydarzeniu, bez względu na to, czy mamy go w znajomych, czy też nie. Gdyby wydarzenia można było dodawać do kalendarza Google. Gdyby… To chyba już nic innego, jeśli chodzi o serwis z zapowiedziami wydarzeń, nie pozostawałoby do życzenia. Dlaczego tak nie jest? Chyba tylko sam Mark i jego świta to wiedzą, a my możemy się tylko domyślać, że chodzi o to, abyśmy byli zalogowani na fb i szukali (im dłużej, tym lepiej), ale niekoniecznie znaleźli.
Tu wypada wspomnieć o tym, że polski Kiwiportal, moim zdaniem, mógłby śmiało rywalizować z fb odnośnie informowania o wydarzeniach, tym bardziej, gdyby wprowadzić kilka drobnych zmian. Mógłby, gdyby tylko faktycznie dodawane były wszystkie zgłaszane wydarzenia posiadające stronę ze szczegółowymi informacjami. Gdy przegląda się listę wydarzeń, to widać, że mile widziane są, jak się zdaje, tylko te duże (i biletowane) wydarzenia, co poniekąd potwierdza fakt, że gdy któregoś razu sam próbowałem dodać jakieś wydarzenie (link do wydarzenia na fb), to wydarzenie nie zostało dodane. Pisałem o tym tu: http://forum.autonom.edu.pl/viewtopic.php?p=4035
Szkoda, że sam nie jestem programistą, a może ktoś z czytających ten wpis jest i byłby w stanie podjąć się stworzenia serwisu imprezowego, który uwzględniałby moje uwagi? Póki co założyłem fanpage, który jest namiastką serwisu, jakiego, moim zdaniem, brak, gdzie każdy, powtarzam KAŻDY mógłby dodawać zapowiedzi DOWOLNYCH imprez. Znajduje się pod adresem podanym na samej górze tego wpisu. |
|
|
|
|
|
look997
|
|
|
|
|
W.D.
Dynamizm charakteru: statyzm (odcień egzodynamiczny)
|
Wysłany: Nie Paź 06, 2024 1:08 pm
|
|
|
Zwykle kiedy chcę poruszyć na forum publicznym jakiś temat, to też wcześniej przepytuję chatboty. Tym razem jednak tego nie zrobiłem. Tak więc dzięki!
Niestety o żadnym z serwisów nie można powiedzieć, że jest ideałem z punktu widzenia wymagań, jakie wyżej postawiłem. Warto jednak się im bliżej przyjrzeć, zwłaszcza tym zagranicznym, co na pewno zrobię. Póki co, jeśli chodzi o stronę na fb, do której link wyżej, to zmieniłem nazwę z “Imprezy” na “The Events Book”, a przypisany stronie automatycznie numer na “theeventsbook”. “Evensbook”, choć strona, do której odsyła, jest nieaktywna, nie jest dostępny, ale niewykluczone, że ta i podobne ścieżki zostały zablokowane przez fb. Wracając do założonego fp, to gdyby istniała możliwość alfabetycznego wyświetlania komentarzy, to już blisko byłoby do osiągnięcia ideału. Co ważne, za darmo i na podbudowie samego fb, którego działania w dużej mierze pozostają w sprzeczności do moich. Swoje podejmuję, aby przeciwdziałać (co najmniej niepożądanym, żeby nie powiedzieć szkodliwym) działaniom fb. Oczywiście nie zakładam, że ktokolwiek, poza mną, będzie chciał się udzielać na założonym fp.
[ Dodano: Pon Paź 07, 2024 9:26 am ]
Guglując stronę z wydarzeniami fb, szukam zazwyczaj: "wydarzenia fb". Dziś wyszukałem: "wydarzenia w pobliżu" i oto, na co trafiłem: https://www.bazaimprez.pl/pl/ Link do tej strony znajdował się na drugim miejscu wyników wyszukiwania. W Pomocy w punkcie 3. czytamy:
Cytat: | 3. Czy muszę kontaktować się z administratorem serwisu, aby dodać wydarzenie?
Nie.
Każdy zarejestrowany użytkownik dodaje wydarzenia bez ingerencji administratora portalu.
|
To rozumiem!
Podczas zakładania konta wyświetlił się jednak błąd 500 i nie udało mi się zarejestrować. W serwisie są zapowiedzi październikowych imprez, więc serwis na pewno jest aktywny.
Istnieje możliwość wyszukiwania imprez nie tylko po dacie, ale także wyświetlania tylko tych, które znajdują się w określonym promieniu od nazwy wyszukiwanej miejscowości.
Od razu dodam, że na trzecim miejscu wyszukiwania znalazł się link do podobnego, przynajmniej jeśli chodzi o wyszukiwania imprez, serwisu. Odnośnik do niego: atrakcje.pl
[ Dodano: Pon Paź 07, 2024 9:43 am ]
Otrzymałem odpowiedź automatyczną na mejla. Jej treść: Cytat: | Wiadomość została zablokowana
Twoja wiadomość do admin@bazaimprez.pl została zablokowana. Aby dowiedzieć się więcej, przeczytaj informacje techniczne poniżej. |
Właściciel serwisu: https://www.bazaimprez.pl...%3A%20278336279
Wyszukałem firmę po REGONIE. Wpis zawiera adnotację: "Wykreślona". Jak napisałem wyżej, w serwisie są zapowiedzi najnowszych imprez, więc ktoś musi je dodawać. Chyba nie sam/i prowadzący stronę (?).
[ Dodano: Pon Paź 07, 2024 10:02 am ]
Wczoraj kiedy na stronie z wydarzeniami fb w sekcji Odkryj wydarzenia wybierałem nazwę miasta i datę wyświetlała mi się lista wielu wydarzeń. Dziś, choć wybieram tę samą nazwę miasta i datę, wyświetla się komunikat: "Nie znaleziono wydarzeń". |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|