Forum cybernetyczne Strona Główna Forum cybernetyczne
http://autonom.edu.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Spotted: Rzeszów
Autor Wiadomość
W.D.

Dynamizm charakteru: statyzm (odcień egzodynamiczny)
Wysłany: Czw Paź 24, 2024 11:48 am   Spotted: Rzeszów

(W budowie…)

Cel: doprowadzić albo do usunięcia mojego spota albo do odblokowania mnie, abym mógł dodawać swoje komentarze na stronie, a więc i odpowiedzieć tym, którzy skomentowali mój spot.

W listopadzie tego roku minie cztery lata od dnia, w którym zablokowano mnie na stronie Spotted: Rzeszów (https://www.facebook.com/rzeszowspotted), usuwając przy tym dodane przeze mnie komentarze (były to m.in. moje odpowiedzi na hejterskie wpisy, które godziły w dobro innych osób; mam zarówno kopie tych wpisów, jak i swoje do nich komentarze zapisane w postaci plików tekstowych). Nie udało mi się jednak dowiedzieć, dlaczego tak się stało, więc mogę jedynie snuć domniemania. Przypuszczam, że miało to ścisły związek z prywatnymi wiadomościami, którymi wymieniłem się z osobą odczytującą wysyłane do tzw. strony wiadomości, a następnie dodaje je na tablicy jako posty strony, a w których to dzieliłem się ze swoim rozmówcą swoimi przemyśleniami nt. zmian, które, jeśli spotkałyby się z aprobatą, można byłoby na stronie wprowadzić. Wynikać to też mogło z faktu, że, o ile dobrze pamiętam, odpowiedziałem na zadane (anonimowo) w spocie pytanie w taki sposób, żeby nie było wątpliwości co do tego, że ja jestem jego autorem. Komentarz został usunięty, ale post nie, więc nie mam możliwości ani skomentowania postu, ani odpowiedzenia na dodane przez innych komentarze. Niewykluczone, że przyczyniły się do tego też jakieś osoby trzecie…To jednak nie wytrąciło mi broni z ręki, bo w końcu jest forum “autonomu”... To wszystko razem (włącznie z szeregiem wcześniejszych komentarzy, które dodałem na owym fanpage’u) spowodowało, że zostałem zablokowany. Przez kogo? Przez p. Kuglę? Z przytoczonego niżej zapisu rozmowy nie wynika, czy to ta pani mnie zablokowała, czy nie, choć to, że obruszyła się dopiero wtedy, kiedy przypomniałem o który post chodzi, może wskazywać na to, że to właśnie ona podjęła decyzję o blokadzie i usunięciu komentarzy. Co może potwierdzać też to, że zaraz po udzieleniu odpowiedzi na moją przedostatnią do niej wiadomość, zablokowała mnie, więc tej wiadomości, którą wysłałem jako ostatnią, nie przeczytała już. Przeczyta jednak na pewno ten wpis...

Poniżej zapis rozmowy z p. Gabrielą Kuglą.

Cytat:
9.11.2020, 11:30
Wysłano
Witam, czy mogłaby Pani mi wyjaśnić, dlaczego moje komentarze zostały usunięte, a ja sam zablokowany na Spotted: Rzeszów?
9.11.2020, 13:47
Gabriela
Gabriela Kugla
Witam
a jakiej były treści?
Gabriela
Gabriela Kugla
bo jeśli przekleństwa to niestety jest automatyczna blokada przez alert.
10.11.2020, 09:17
Wysłano
Nie mam zwyczaju używać przekleństw w swoich komentarzach.
Przepraszam, że odpowiadam pytaniem na pytanie, ale czy wyłącznie Pani odpowiada na wiadomości wysyłane do Spotted: Rzeszów?
10.11.2020, 09:41
Gabriela
Nie tylko ja;)
Gabriela
Gabriela Kugla
Nie poradziłabym sobie sama z taka ilością wiadomości
10.11.2020, 10:24
Wysłano
Tak też mi się wydawało. Szkoda, że osoby, które odpowiadają w imieniu strony, nie podpisują się pod swoimi wiadomościami, jeśli nie np. inicjałami, to przynajmniej jakimiś ksywkami. W przeciwnym razie wszystko, co zostanie napisane/zrobione, może zostać przypisane właśnie Pani; dotyczy to także działań na szkodę użytkowników strony.
10.11.2020, 11:20
Gabriela
Moi administratorzy nie blokują nikogo bez powodu 😉
Gabriela
Gabriela Kugla
Blokują również za spam itp

11.11.2020, 09:16
Wysłano
Proszę wobec tego dowiedzieć się, dlaczego zostałem zablokowany, a moje komentarze usunięte; nie tylko ten, który dodałem pod swoim spotem, ale także te, które dodałem pod Regulaminem, a w których to proponowałem wprowadzenie pewnych zmian. Co do "spamu itp", to proszę mi wyjaśnić, co Pani rozumie przez to określenie? Brak ścisłego określenia, co się przez słowo "spam" rozumie, prowadzić może do tego, że każdy może je interpretować tak, jak chce, a co za tym idzie - usuwać (jeśli jest administratorem/moderatorem) te treści, które mu się z takich lub innych powodów nie spodobają.
Link do mojego spota: https://www.facebook.com/...82008515443590. Mój komentarz, który dodałem pod tym spotem, był odpowiedzią na zadane pytanie (w przeciwieństwie do większości pozostałych komentarzy), a mimo to został usunięty. Jeśli mój komentarz został uznany za spam (i usunięty), to czym są te z pozostałych, które w gruncie rzeczy nie są żadnymi odpowiedziami na pytanie zadane w spocie? I jeszcze jedno - skoro usunięto mój komentarz spod mojego spota, to dlaczego nie usunięto także samego spota?
11.11.2020, 10:43
Gabriela
A przepraszam za kogo ty sie masz ze mi mówisz co ja mam robić ?
Gabriela
Nic się nie będę dowiadywać. Blokada to blokada i temat zamknięty.
Gabriela
Gabriela Kugla
A zmiany możesz wprowadzać na swojej stronie jeśli sobie taka założysz
11.11.2020, 11:09
Wysłano
Nie mówiłem, co ma Pani robić, a jedynie prosiłem. Niech mi będzie wobec tego wolno założyć, że to właśnie Pani usunęła moje komentarze, przynajmniej te ostatnie, i mnie zablokowała. Jeśli jest inaczej, proszę zaprzeczyć.
O ile wiem, to nie Pani założyła stronę Spotted: Rzeszów. Mylę się? To po pierwsze, a po drugie - wszyscy, którzy ją polubili, obserwują, dodają spoty/komentarze, są niejako jej współwłaścicielami, bo przecież gdyby nie ci wszyscy ludzie, to czy w ogóle by ta strona istniała?

Odpowiedz do tematu